Wil je dat jouw medewerkers een Scrum Master training volgen? Een uitstekend idee. Trivorto biedt de beste trainingen op het gebied van Scrum en Agile. Waarom dat zo is en wat je medewerkers leren tijdens onze trainingen, ontdek je in dit artikel.

Lees ook: Verandermanagement stappenplan + casus uit de praktijk

5 voordelen van onze Scrum Master training voor bedrijven

Tijdens onze incompany leiderschapstrainingen leren medewerkers belangrijke en onmisbare vaardigheden. Je medewerkers ontwikkelen zich op verschillende manieren, wat ten gunste komt voor de gehele organisatie. Wat de voordelen van onze Scrum Master trainingen precies zijn, vertellen we je nu.

1. Medewerkers versterken hun communicatieve vaardigheden

Goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar; heldere communicatie is essentieel in elk beroep en elke organisatie.

Na onze training zijn jouw medewerkers in staat om effectief met verschillende belanghebbenden te communiceren. Denk hierbij aan leidinggevenden en management, teamleden, Scrum Masters, Product Owners, verandermanagers, stakeholders, collega’s en klanten.

Een Scrum Master moet de juiste vragen kunnen stellen om pijnpunten op te sporen en problemen op te lossen. Communicatie gaat dus niet alleen om spreken, maar ook om luisteren.

Bij Scrum streven we vijf kernwaarden na:

  • Focus: elk teamlid richt zich op de Sprint en de gezamenlijke doelen.
  • Respect: we behandelen elkaar met respect en weten dat elk teamlid capabel en autonoom is.
  • Openheid: we zijn open over het werk, pijnpunten en uitdagingen.
  • Inzet: iedereen zet zich in om de gezamenlijke doelen te behalen.
  • Moed: we hebben de moed om juiste keuzes te maken en problemen op te lossen.

Communicatieve vaardigheden worden vooral getest tijdens conflicten. Deze zijn onvermijdelijk. Met onze trainingen leren jouw medewerkers dit soort problemen snel en effectief op te lossen.

2. Meer authentiek leiderschap binnen de organisatie

Leiderschapsvaardigheden, en dan met name authentiek leiderschap, zijn minstens zo belangrijk als sterke communicatieve vaardigheden.

Wat bedoelen wij met authentiek leiderschap? Dat mensen de ruimte hebben om zichzelf te zijn en hun waarden goed kunnen communiceren. Dat ze zich kwetsbaar durven op te stellen en tegelijkertijd anderen weten te inspireren.

Hiervoor is empathie nodig, moed en wendbaarheid. Een authentieke leider durft zich open op te stellen, maar brengt een duidelijke visie en missie naar buiten.

verandermanagement stappenplan

3. Sterke Scrum en Agile vaardigheden

Een Scrum Master certificering onderscheidt iemand van een gewone projectmanager of teamleider. Tijdens onze training leren we jouw medewerkers alles over Scrum en Agile.

Ze leren hoe ze teams kunnen helpen om de richtlijnen van het Scrum framework te volgen.
Ze leren de terminologie en de concepten (Product Backlog, Code Quality, Testing, User Stories, Acceptatiecriteria, Sprint Planning, etc.).
En ze ontwikkelen een Agile mindset voor het oplossen van problemen.

Medewerkers die bekend zijn met het Scrum-framework kunnen effectiever samenwerken. Dit leidt onvermijdelijk tot een verbeterde efficiëntie en productiviteit voor de gehele organisatie.

4. Organisatorische vaardigheden

Scrum Masters spelen een belangrijke rol in de samenwerking met andere teams, afdelingen, management en het oplossen van knelpunten in de bredere organisatie. Voor het succes van hun eigen Scrum team(s) zijn goede planning en structuur onontbeerlijk.

Tijdens onze trainingen ontwikkelen ze krachtige organisatorische vaardigheden, zodat ze hun team op het juiste spoor kunnen houden.

Dit gaat niet alleen om projectmanagement, maar ook om het ‘managen’ van hun teamleden. Het gaat erom dat zij de kwaliteiten en het werkgeluk bij hun teamleden omhoog kunnen halen. Zo helpen ze heel het team (en de organisatie) beter te presteren.

5. Technische kennis

Scrum Masters worden vaak ingezet bij IT-verandertrajecten en werken in een team met developers. Hoewel jouw focus zeker op de mensen binnen het team ligt, heb je ook wat technische kennis nodig.

Scrum Masters hoeven geen code te kunnen schrijven. Wel moeten ze begrijpen wat de technische kenmerken zijn van het IT-landschap waar een product zich in bevindt, en waar klanten behoefte aan hebben.

Bonus:
Aanvullend op de bovenstaande 5 themas zien we dat er ook veel verandermanagement komt kijken bij de optimale invulling van de rol van Scrum Masters. Hoe pak je nu een verandering aan en hoe zorg je dat iedereen betrokken is? Daarom laten we de Trivorto veranderaanpak door de gehele training terugkomen.

Benieuwd naar de incompany trainingen van Trivorto?

Zet nu de stap om jouw bedrijf naar het volgende niveau te brengen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze incompany leiderschapstrainingen en Scrum Master trainingen.