In het prachtige Stayokay Amsterdam Oost vond onze één na laatste teamdag van 2024 plaats. De belangrijkste onderwerpen op de agenda waren onze trainingsprogramma’s, uitbreiding van het team en nieuwe opdrachten. 

Deze onderwerpen zullen in onze volgende teamdag, de feestelijke jaarafsluiting eind december, ook input vormen voor onze strategie voor 2024. 

Trainingsprogramma’s 

We hebben uitgebreid stilgestaan bij onze veelgeprezen Product Owner (PO) Journey en een nieuw format: leiderschapsprogramma’s. 

PO Journey 

De PO Journey is een programma voor Product Owners en Portfolio- en Productmanagers. We hebben deze journey al ingezet bij onder andere NS en TenneT, met enorm mooie groeiresultaten bij de deelnemers. 

Het programma bevat theoretische én praktijkgerichte training, masterclasses en 1-op-1-coaching. Wat nieuw is, is dat we de PO Journey nu hebben uitgebreid naar 2 sporen: een “single team”-opzet en een voor productexperts in een geschaalde omgeving.  

Dit biedt onze deelnemers, en hun organisaties, nog meer specifieke handvatten voor de invulling van productontwikkeling en daar bovenop ook de juiste theoretische kennis om relevante certificering te kunnen halen. 

Voor single team productspecialisten zijn via de PO Journey de volgende certificeringen te behalen: 

  • PSPO1 
  • PSPO2 / PSPO-A 
  • Agile Product Management (APM) 

En voor geschaalde product-rollen: 

  • SAFe PO/PM 
  • Leading SAFe 
  • Agile Product Management 

Onderdelen uit deze officiële programma’s, zoals bijvoorbeeld de preferred Product Owner stances uit PSPO2 of Business Agility uit Leading SAFe, kunnen we ook als masterclass aanbieden.  

Heb je interesse in de PO Journey? Neem dan contact op met Claudia! 

verandermanagement stappenplan

Leiderschapsprogramma’s 

Het zal niemand ontgaan zijn dat de vraag naar leiderschapstrainingen enorm groeit. Wij bieden al verschillende opties, waaronder ook persoonlijke coaching, om “nieuw leiderschap” in de praktijk te brengen. Wat wij vaak zien, is dat leiderschapstrainingen vooral op traditionele managementlagen plaatsvinden, maar nog onvoldoende gespitst zijn op nieuwe rollen die, bijvoorbeeld in SAFe, de afgelopen jaren ontstaan zijn. 

Wij willen daarom ons leiderschapsprogramma uitbreiden met trainingen voor onder andere: 

  • Release Train Engineers 
  • Service Delivery Managers 
  • … WAT NOG MEER? 

We zijn de inhoud en routes nog aan het bepalen, dus heb je interesse in een dergelijke training? Laat ons dan weten waar jouw behoeften liggen! 

Uitbreiding van ons team 

We zijn trots dat we steeds vaker benaderd worden voor coaching en het inrichten en begeleiden van Agile transformaties en bredere verandermanagementvraagstukken. We zijn daarom op zoek naar scrum masters, agile coaches, product owners, productmanagers en RTE’s.  

Ben je op zoek naar een mooie, nieuwe uitdaging? Bekijk hier onze vacatures en solliciteer direct!