Ben je geïnteresseerd in organisatieverandering en wil je leren van experts in het veld? In de nieuwste aflevering van “De organisatie revolutie” praat Dave Boere, specialist in organisatieverandering, met gast Andy Wijman over de complexiteit van wendbaarheid, digitalisering en leiderschap. Wat je kunt leren van organisatieverandering. Lees verder voor de waardevolle inzichten die deze aflevering je biedt.

Wie zijn de sprekers?

Dave Boere helpt organisaties met wendbaarheid en zet verandering in vanuit principes zoals effectiviteit en gedrag boven gezag.

Andy Wijman focust op het bouwen van hoogpresterende organisaties met behulp van digitalisering, DevOps en Agile-methodologieën. 

Waarom wendbaarheid belangrijk is

Dave en Andy delen de visie dat wendbaarheid geen buzzwoord is, maar een noodzaak. Als je een organisatie leidt of daar deel van uitmaakt, kun je niet om wendbaarheid heen. Dave legt uit hoe het betrekken van medewerkers bij de veranderprocessen kan leiden tot effectievere oplossingen.

Wat je kunt leren van organisatieverandering

Hoe digitalisering invloed heeft

Misschien denk je bij digitalisering vooral aan technologie, maar Andy laat zien dat het veel meer is dan dat. Als je de kracht van digitalisering goed wilt benutten, moet je dit integreren in alle lagen van de organisatie.

Wat goed leiderschap betekent

Het type leiderschap heeft een grote impact op de effectiviteit van veranderprocessen. Dave’s aanpak focust op gedrag boven gezag en effectiviteit boven efficiëntie. Andy voegt toe dat goede leiders ruimte geven aan creativiteit en innovatie.

Conclusie en meer

Deze podcastaflevering biedt een schat aan inzichten in organisatieverandering. Je leert het belang van wendbaarheid, hoe je digitalisering effectief kunt implementeren en wat de rol van leiderschap is in dit alles.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk en luister de volledige podcast via YouTube of luister naar de volledige podcast via Spotify.

Wil je nog meer leren? Abonneer je dan op “De organisatie revolutie” om niets te missen van toekomstige afleveringen vol waardevolle informatie en tips. 

Heb je vragen? Neem contact met ons op.