Scaled Agile

“Sneller reageren op de markt”. “Meer flexibiliteit”. “Kortere doorlooptijden. “Dat zijn zo wat redenen die genoemd worden door organisaties die het agile gedachtegoed omarmen. Maar de laatste jaren groeit het besef dat een paar Scrum teams her en der je organisatie echt niet zo maar sneller of flexibeler maken. Ook kan Agile niet alleen een IT feestje zijn. Er zijn immers zoveel andere afdelingen betrokken in de valuestream waarin we onze producten en diensten aan klanten leveren.

Dit is het terrein van Scaled Agile: vele teams die samen werken aan een product of dienst; een veel verdergaande integratie tussen IT en de rest van de organisatie dan alleen een Product Owner als business vertegenwoordiger; en een agile manier van werken op alle niveaus: van portfolio management, budgettering, tot aan delivery.

Trivorto heeft veel ervaring met grootschalige agile transformaties en scaling frameworks als SAFe (Scaled Agile Framework). Van Team tot management niveau. Zowel op IT gebied als andere terreinen zoals Sales, Marketing, en Customer Service.

Scaling frameworks

Voor het schalen van agile implementaties zijn verschillende frameworks in de markt die kunnen helpen. Denk aan SAFe®, LeSS, en Nexus. In het agile ‘wereldje’ woeden soms felle discussies tussen de framework aanhangers. Ons advies: Trek je daar niet teveel van aan. Een framework is een tool, en het gaat erom hoe je die gebruikt. Elke organisatie is anders, en dus is ook elke implementatie van agile anders. Welk framework dan ook het uitgangspunt is. En met die implementatie kunnen wij op een vakkundige en pragmatische manier helpen.

Frameworks hanteren min of meer dezelfde uitgangspunten. En ze zijn prima te combineren. Zo passen wij regelmatig onderdelen van LeSS toe in onze SAFe implementaties. Onze consultants starten altijd bij de specifieke problematiek van je organisatie. Een framework is geen doel op zich.

Scaled Agile Framework (SAFe)

Trivorto is SAFe Silver partnerTrivorto heeft veel ervaring met SAFe®, het Scaled Agile Framework. SAFe® is naar onze mening het meest volwassen framework op dit moment. Een van de onderscheidende factoren van SAFe® is dat het ook op het gebied van portfolio management en budgettering een lean-agile aanpak biedt. Dit maakt een vergaande alignment mogelijk van strategie, helemaal tot aan de delivery teams. Trivorto is dan ook met trots officieel partner van Scaled Agile Inc.

Enkele van onze ervaringscijfers:

7

Meer dan 7 SAFe adopties begeleid

25

Meer dan 25 PI Planning events gefaciliteerd en/of begeleid

100

Meer dan 100 mensen officieel getraind in SAFe®

1000

Meer dan 1000 mensen ‘geraakt’ tijdens het helpen adopteren van SAFe®

Wat kunnen wij voor je doen?

We helpen je graag met een brede uitrol van agile werken in je organisatie. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van Scaled Agile? Neem vrijblijvend contact op.

  • Inventarisatie van doelen, problematiek, en grondoorzaken
  • Beoordeling van het huidige niveau van agile werken
  • (Executive) awareness sessies
  • Identificatie Valuestreams en opzet scaling organisatiestructuur
  • Training en workshops op het gebied van agile scaling, management, en transformatie
  • Helpen met het opzetten van een transformatieaanpak
  • Coaching van teams, key rollen, stakeholders, en management

Leading SAFe® training

Krijg een diepgaand inzicht in het bekendste scaling framework: SAFe®. en wordt SAFe® Agilist (SA). Deze training is naast de theorie tjokvol gevuld met praktijkvoorbeelden, valkuilen, en tips.

When your only tool is a hammer
/door

Als je enige gereedschap een hamer is…

Het valt niet te ontkennen dat organisaties steeds meer opereren in een omgeving van continue verandering en onzekerheid. Het lijkt ook duidelijk dat de meeste organisaties slecht toegerust zijn om met verandering om te gaan. Hoe kunnen we vaststellen in welk probleemdomein we ons bevinden en welke geschikte tools hier bij horen?

Stel een vraag of bel direct +31 202619158

X
X
X