fbpx

Agile Portfolio en programma management

Datum: 25 januari 2018
Locatie: Rabobank Hoofdkantoor, Croeselaan 18, Utrecht
Tijd: 17:00u – 20:00u

beschrijving event

Begin het nieuwe jaar goed met een inspirerende Scaled Agile Framework Meetup sessie! Het onderwerp is deze keer: Agile Portfoliomanagement en programma management. Portfoliomanagement, het managen, prioriteren, budgetteren van grote projecten en programma’s, is een van de onderdelen waarin SAFe zich onderscheid ten opzichte van andere scaling frameworks. Vrijwel elke grote organisatie heeft wel iets van portfolio of programmamanagement, of een PMO, en worstelt met de aansluiting op de agile manier van werken van teams.

Hoe kunnen teams aansluiting vinden bij de strategie en ervaren hoe ze bijdragen? Hoe zorgen we ervoor dat de aanwas aan projecten en programma’s matcht met de capaciteit van de teams? Hoe zorgen we ervoor dat we echt de belangrijkste zaken eerst doen, en loskomen van de eeuwige strijd om wie voorrang moet krijgen? Hoe voorkomen we dat projecten en programma’s feature-magnets worden?

Deze sessie is zeker ook interessant voor wie geen SAFe gebruikt. Laat je inspireren door de uitdagingen, hindernissen, en oplossingen van andere organisaties.

Het wordt een erg interactieve sessie waarbij we gezamenlijk het thema en alle bijbehorende uitdagingen fileren en oplossingen en ervaringen met elkaar delen. Daarnaast behandelen we nog een interessante praktijkcase. We hebben inmiddels een mooi gemêleerde groep aan Meetup leden die elkaar weten te vinden en te inspireren.

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Evenementen