fbpx

Leer de geheimen van een kick-ass PI Planning!

Datum: 26 september 2017
Locatie: Eneco World, Marten Meesweg 5, 3068 AV Rotterdam
Tijd: 16:00u – 19:00u

beschrijving event

We nodigen je graag uit voor het eerste Scaled Agile Framework® Meetup event in Nederland! Deel ervaringen en doe nieuwe ideeën op rond het schalen van Agile!

Het hoofdonderwerp van de Meetup is wellicht het meest opvallende, en tegelijkertijd lastigste deel om te implementeren in SAFe: De PI Planning. Plannen met meerdere teams in een agile omgeving heeft zo zijn uitdagingen. En hoewel teams een ritme van twee weken hanteren, hebben stakeholders ook behoefte aan een iets langere termijn beeld. SAFe hanteert hiervoor het Big Room Planning concept: Stel je een volle zaal voor met alle betrokken teams, management, en stakeholders. De uitkomst: een gezamenlijk middellange termijn plan. Zie je het voor je? Dit planning event kan zeer enerverend en krachtig zijn, maar ook een totale energy drainer. SAFe experts en vertegenwoordigers van organisaties die SAFe gebruiken, delen hun ervaringen, tips, valkuilen, en geheimen.

De takeaway van dit event is een overzicht alle benodigde bouwblokken voor een kick-ass enerverende PI Planning.

Sprekers maken we de komende tijd bekend. En mochten jullie zelf graag een tijdblokje voor je rekening willen nemen om ervaringen te delen, laat het ons dan weten!

Locatie: We zijn te gast bij Eneco in Rotterdam: Marten Meesweg 5, 3068 AV Rotterdam.

Je bent welkom vanaf 16:00. Eindtijd is rond 19:30. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

Programma

 • 4:00 PM
  Ontvangst en welkom. Inloop is vanaf 16:00. Spreker: Frederik van Seijen
 • 4:30 PM
  Wat is nieuw in SAFe 4.5? Recent is versie 4.5 van SAFe uitgekomen. Wat is er nieuw en wat kan ik ermee? We leiden je door de belangrijkste wijzigingen in het framework en duiden het belang, zin, en onzin ervan. Sprekers: Gregor Heidinger, Sjoerd Kessels
 • 5:00 PM
  Kick-ass PI Planning – Ervaringen uit de praktijk. Plannen in een Enterprise Agile omgeving: Krijg tips en ervaringen van experts en bedrijven die SAFe gebruiken: Wat werkte wel en wat niet? Hoe betrek je stakeholders? Hoe hou je energie vast? Hoe bevorder je samenwerking tussen de teams?
 • 6:00 PM
  Kick-ass PI Planning – Creëer de perfecte PI Planning. Samen inventariseren we alle tips, ideeën, valkuilen, en ervaringen, en creëren we de bouwblokken voor een kick-ass inspirerende PI Planning! Loop weg met alle geheimen achter een succesvolle PI Planning!
 • 6:30 PM
  Social Drinks. Geniet van een hapje en drankje en maak kennis met andere SAFe geïnteresseerden. De agile experts van Trivorto en ENTALIS lopen ook rond om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Evenementen