fbpx

ONLINE Training Management 3.0

De training Management 3.0 geeft invulling aan de vorm van (agile) leiderschap die hoort bij wendbare organisaties, die snel willen kunnen reageren op een veranderende markt. Een invulling waarbij het accent verschuift van het rechtstreeks managen van mensen, naar het managen van een omgeving waarin de kracht van mensen en teams het best tot hun recht komen. Delegatie, motivatie, en continue leren staan hierbij centraal. Klinkt fluffy? Onze inzichten en technieken worden ondersteund door keiharde wetenschap.

Organisaties maken uitdagende tijden door. Toenemende complexiteit en steeds snellere veranderingen vragen om wendbaarheid en aanpassingsvermogen. Zelfs gevestigde namen lopen het risico hun relevantie te verliezen: kennen we allemaal Blackberry (RIM), Nokia en Toys ‘R US nog? Steeds meer bedrijven zijn zich hiervan bewust en proberen hun organisaties hierop aan te passen. Maar hoe zorg je er als management voor dat jouw organisatie niet op dit lijstje terecht komt?

De wijze waarop we onze organisatie vormgeven en besturen zal op de schop moeten. Een adaptieve organisatie zet complexiteit in als middel in plaats van er bang voor te zijn en is zo in staat om snel in te springen op veranderingen. De adaptieve organisatie heeft als kernvermogen zichzelf continu opnieuw uit te vinden. Vanzelfsprekend vergt dit ook een andere rol, verantwoordelijkheid en aanpak van managers en leiders.

Kosten: €899,-
Duur: Vier blokken
Taal: Nederlands / Engels

Na deze training

 • Kun je een goede purpose definiëren, die een gids vormt voor werknemers.
 • Weet je hoe je intrinsieke motivatie als een key ingredient voor engagement kunt inzetten.
 • Ken je krachtige tools, zoals Moving Motivators, om de intrinsieke motivatie van je mensen en team te ontdekken.
 • Weet je hoe je de traditionele silo structuur en command & control leiderschap kunt doorbreken.
 • Weet je hoe je organisatie snellere en betere beslissingen neemt, door effectieve delegatie en empowerment van teams en individuen.
 • Kun je een een omgeving creëren van continu leren en experimenteren.
 • Kun je onderscheid maken tussen eenvoudige, gecompliceerde, complexe en chaotische omgevingen. En weet je welke tools hier bij passen.
 • Herken je het verschil tussen engagement en compliance.
 • Ken je de tools waarmee je team en medewerkers zelf kunnen afwegen of een beslissing de juiste is.

Deze training is interessant voor

 • Team Managers
 • Afdelingsmanagers
 • Development Managers
 • Product Managers
 • Scrum Masters, Product Owners en Agile Coaches
 • Human Resource specialisten
 • Change Managers

En iedereen die open staat voor een andere manier van leidinggeven, die beter aansluit bij wendbare organisaties.

Ook voor organisaties die agile werken is de Management 3.0 training zeer geschikt. Je maakt kennis met een effectieve vorm van agile leiderschap en agile management. Gebaseerd op wetenschap, maar vooral op de jarenlange ervaring van onze tot de top behorende agile coaches en trainers.

Dit gaan we behandelen

In deze tweedaagse workshop leer je over nieuwe managementtechnieken voor wendbare en agile teams en organisaties. Dit doen we aan de hand van vijf thema’s:

 

 • De basisconcepten van Management 3.0: wat is Management 3.0? En wat is het verschil met Management 1.0 en 2.0?
 • De Complexity Theory & Systems Thinking: we leggen een solide wetenschappelijk onderbouwde basis. Vanuit Complexity Theory laten we je zien we wat de impact van het bekijken van de organisatie als Complex Adaptief Systeem is op de veelgebruikte management tools. Vanuit Systems Thinking leer je de verrassende gevolgen van het ingebakken efficiency denken. Je ervaart hoe lineair en korte termijn denken in oorzaak en gevolg leidt tot suboptimale of zelfs ronduit averechtse oplossingen. Je gaat de patronen ontdekken die jouw succes in de weg staan.
 • Purpose and Values: je leert hoe purpose en values richting geven aan een organisatie die besluitvorming ver durft te decentraliseren. Ook leer je in deze module hoe je een goede purpose en valueset kunt ontwikkelen. Daarnaast wordt het verband tussen purpose, (intrinsieke) motivatie en engagement helder. En waarom werkt het oude belonen en straffen niet meer?
 • Empowerment en decentralisatie: je leert wat empowerment en decentralisatie van besluitvorming nou echt is. Waarom is het belangrijk en hoe pak je dat aan? We rijken je krachtige tools aan om verschillende niveaus van delegatie in te zetten.
 • Continu leren: we behandelen hoe je een omgeving creëert waarin continu leren mogelijk is en waarin teams de competenties en skills kunnen ontwikkelen om succesvol te zijn. Je leert het belang van continu leren, hoe je een lerende organisatie creëert en wat de uitdagingen van baanbrekende innovatie zijn.

Deze training bij jouw bedrijf?

Trainers

 • Dave Boere

  Agile Consultant

  De kracht van Dave ligt bij het advies en de opstart van transformaties. Hij adviseert op organisatie-,...

  view profile
 • Olivier Schumacher

  Agile Consultant

  Gregor deelt zijn kennis maar al te graag. Door zijn interactieve manier van trainen is Gregor in...

  view profile
 • Gregor Heidinger

  Agile Consultant

  Gregor deelt zijn kennis maar al te graag. Door zijn interactieve manier van trainen is Gregor in...

  view profile

Waarom Trivorto?

Ervaren
trainers

De trainers hebben jarenlange ervaring met verandermanagement. Niet alleen als trainer, maar ook als consultant bij grote, succesvolle organisaties.

Boven de
materie

Je leert boven de materie uit te stijgen. Na deze training durf je de populaire frameworks naar je eigen hand te zetten en met elkaar te combineren. Zo kun je veranderen op een manier die bij je organisatie past.

Eigenwijs &
prikkelend

We zien het als onze taak om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, en mensen uit te dagen en te prikkelen tot nieuwe mogelijkheden en denkrichtingen.

Doen, doen,
doen!

Tijdens onze trainingen krijg je heel veel waardevolle informatie, maar we zetten je vooral lekker veel aan het werk. Zo blijft de theorie veel beter hangen en heb je direct handvatten om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Testimonials

Ik sta nu nog sterker in mijn schoenen om het gesprek met het team en het management aan te gaan. Zowel in groepsverband als 1-op-1.

Ooit heb ik het boek Management 3.0 gelezen en ik wilde graag weten hoe ik bepaalde zaken op de juiste manier kan aanvliegen. Daarom heb ik mij aangemeld voor de training Management 3.0.
De training heeft mij laten inzien dat het creëren van de juiste omgeving je helpt bij het bereiken van een hogere engagement binnen je team. En ik weet nu hoe ik een bestaande omgeving kan veranderen.

Door de training heb ik tijdens een teamsessie aangedragen om het over de rollen en verantwoordelijkheden binnen het team te hebben. Over hoe we elkaar het beste kunnen motiveren en beoordelen. Ik weet nu dat deze punten bijdragen aan het behalen van de doelen.

Het is fijn om tijdens de training ervaringen te delen, goede gesprekken te voeren, meningen uit te wisselen en van elkaar leren. De trainer is iemand met veel praktijkervaring en kennis. Daarnaast kan hij kritisch zijn zonder af te stoten.

placeholder
Mark van der Berg
Agile Coach, Albert Heijn

Wat we schreven over Management 3.0

 • De Lean Coffee Sessie van 28 november was weer een succes!

  Op 28 november was het weer zover. 22 verschillende mensen, vanuit verschillende organisaties kwamen samen tijdens de Lean Coffee Sessie van Trivorto. Dit keer bij Havenbedrijf Rotterdam. Waar de sessie over ging? Dat bepaalden de aanwezigen helemaal zelf, door middel van dot-voting. Zo’n avond verloopt natuurlijk beter met een gevulde maag, dus we begonnen de

  3 december 2019
 • Are your Value Streams defined correctly? How visualization can help.

  In these days, organizations are operating in a complex world, where competition comes from unexpected quarters, customers are less loyal, and organizations find themselves doing things they have never done before. Therefore, it is crucial for organizations to gather feedback as soon as possible and to be able to adapt quickly if needed. To do

  8 oktober 2019