fbpx

Training Verandermanagement 3.0

De training verandermanagement 3.0 wijzigt je kijk op organisatieveranderingen fundamenteel. Of je nu betrokken bent bij een agile transformatie, of een grote organisatieverandering, veranderingen in organisaties lijken altijd groot, moeizaam, en pijnlijk. Succes is moeilijk te meten, en ze verlopen in elk geval nooit volgens plan. En in de turbulente onzekere omgeving waarin organisaties vandaag de dag opereren, neemt de noodzaak tot voortdurende verandering alleen maar toe. Het is daarom tijd voor een fundamenteel andere aanpak.

Waar veel transformaties nog steeds top-down plaatsvinden en planmatig zijn, introduceert Verandermanagement 3.0 een feedback gedreven aanpak waarbij iedereen betrokken is. Leer weerstand tegen verandering te reframen naar een reactie op verandering met dieper inzicht in hoe mensen met veranderingen omgaan. Leer continue verandering in te bouwen als kernkwaliteit van de organisatie.

De training Verandermanagement 3.0 is gebaseerd op de Lean Change Management methode van Jason Little, en deelnemers ontvangen een wereldwijd erkend certificaat.

Kosten: €1495,- excl. BTW
Data: 20 en 21 april 2020
Duur: Twee dagen
Locatie: Omgeving Amsterdam (exacte locatie nog te bepalen)
Taal: Nederlands / Engels

Na deze training

 • Begrijp je hoe agile, lean en lean startup methodes toegepast kunnen worden op verandermanagement
 • Kun je ‘weerstand tegen verandering’ reframen naar ‘reactie op verandering’
 • Kun je een planmatige aanpak omzetten naar een feedback gedreven aanpak, door middel van experimenten
 • Weet je hoe je gebruik kunt maken van lichtgewicht tools zoals een change canvas
 • Weet je hoe je het vermogen tot continue verandering in kunt bouwen in organisaties
 • Ontwikkel je jouw eigen framework voor verandering op maat

Deze training is interessant voor

 • Agile Coaches
 • Verandermanagers
 • Managers en leiders
 • Scrum Masters
 • Project Managers

En voor alle anderen die betrokken zijn of gaan worden bij een organisatieverandering, en op zoek zijn naar een succesvollere methode dan de vaak pijnlijke trage traditionele planmatige verandermanagement methodes.

Voor deze training is geen specifieke voorkennis noodzakelijk.

Dit gaan we behandelen

In deze tweedaagse workshop leer je een moderne aanpak voor het introduceren en beheersen van veranderingen in jouw organisatie. Dit doen we aan de hand van vijf thema’s:

 • Lean Change Management© cyclus
 • How People Experience Change
 • How to Create Alignment for Change
 • How to Design Change Experiments
 • How to Architect your own change framework

Ben jij erbij?

Extra's

Naast twee enerverende dagen waarin je veel over verandering leert van de trainer en van elkaar krijg je:

 • Het boek Lean Change Management van Jason Little
 • Toegang tot een besloten LinkedIn groep
 • De mogelijkheid om een gecertificeerde facilitator te worden
 • Toegang tot een maandelijkse Google Hangout met andere deelnemers

Trainers

 • Dave Boere

  Agile Consultant

  De kracht van Dave ligt bij het advies en de opstart van transformaties. Hij adviseert op organisatie-,...

  view profile
 • Olivier Schumacher

  Agile Consultant

  Gregor deelt zijn kennis maar al te graag. Door zijn interactieve manier van trainen is Gregor in...

  view profile
 • Gregor Heidinger

  Agile Consultant

  Gregor deelt zijn kennis maar al te graag. Door zijn interactieve manier van trainen is Gregor in...

  view profile

Waarom Trivorto?

Ervaren
trainers

De trainers hebben jarenlange ervaring met verandermanagement. Niet alleen als trainer, maar ook als consultant bij grote, succesvolle organisaties.

Boven de
materie

Je leert boven de materie uit te stijgen. Na deze training durf je de populaire frameworks naar je eigen hand te zetten en met elkaar te combineren. Zo kun je veranderen op een manier die bij je organisatie past.

Eigenwijs &
prikkelend

We zien het als onze taak om vastgeroeste denkpatronen te doorbreken, en mensen uit te dagen en te prikkelen tot nieuwe mogelijkheden en denkrichtingen.

Doen, doen,
doen!

Tijdens onze trainingen krijg je heel veel waardevolle informatie, maar we zetten je vooral lekker veel aan het werk. Zo blijft de theorie veel beter hangen en heb je direct handvatten om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen.

Testimonials

Kan deze training alleen maar aanbevelen. Twee enerverende dagen, zonder honderden slides, maar in plaats daarvan focus op waar het werkelijk om gaat en waardevolle discussies daaromheen. Daarnaast is Gregor een bijzonder fijn persoon die je in alle rust door de theorie begeleid.

Martin de Ruiter
Freelance Agile Coach,

Mijn ervaring met Agile was die van een dekmantel voor slecht projectmanagement. Ik kende vooral teams die onder het mom “we hebben nu standups en scrum masters” niet meer de moeite namen om te plannen of goed na te denken over afhankelijkheden en randvoorwaarden. Ik ging dan ook met frisse tegenzin naar de Leading SAFe training op 6 en 7 november die Trivorto bij ons op locatie verzorgde.
Toch ben ik positief verrast. De trainer, Gregor Heidinger, hield een heldere presentatie over de inhoud van het SAFe framework en illustreerde met interactieve oefeningen hoe het model in de praktijk werkt. Daarnaast was er ruimte voor discussie, bijvoorbeeld over de vraag of en hoe SAFe in een organisatie als de onze zou werken.
Wat mij aansprak was de compleetheid en toepasbaarheid van het framework, de helderheid van Gregor’s uitleg en het realisme rond het implementeren van SAFe (meer dan een eenvoudige formule tot succes). Door de training ben ik ervan overtuigd geraakt dat SAFe onze organisatie kan helpen om sneller onze strategische doelen te bereiken. Ondanks mijn aanvankelijke scepsis zou ik deze training daarom van harte aanbevelen aan iedereen die handvatten zoekt bij de implementatie van agile werken.

Cris van der Meer
Service Manager, Port of Rotterdam

Wij hebben de hulp van Trivorto ingeroepen om te helpen bij het vormen van een high performing team. Belangrijk was het leren werken met Scrum, tegelijk met kernwaarden als eigenaarschap, ondernemerschap en autonomie met de mentaliteit ‘you build it, you own it’.

Met Susan en Sjoerd als Agile Team Coach en Scrum Master zijn wij dit traject ingegaan en ik ben zeer tevreden, ik zou het zo weer doen. De prijs-kwaliteitverhouding klopt goed, naar mijn idee een terechte win-win situatie. Feitelijk is het een heuse opleiding geweest voor alle teamleden, met de vele verdiepingsworkshops die gegeven zijn.

Vooraf overzag ik niet wat jullie precies kwamen brengen. Achteraf was het super veel. Onder andere de workshops van Lencioni en Tuckman waren erg nuttig en ook het realiseren van een Team Manifesto.

Wat het heeft opgeleverd? Een heel bewust team dat weet wat wordt er van hen verwacht wordt, een team dat weet wat er, naast het technische aspect, qua samenwerking nodig is om tot goede prestaties te komen. Daarnaast is het opvallend hoe zelfstandig het team en de teamleden geworden zijn. Ze verzinnen zelf oplossingen, zijn allemaal op de hoogte, staan allemaal in hun kracht en iedereen is betrokken.

Susan Breeuwsma
Platform Business Development, Centraal Boekhuis

Gregor gebruikte tijdens de training geen bak met slides, maar gaf juist veel praktijkvoorbeelden. Die eigen inbreng van de trainer vond ik fijn. Door deze training heb ik onder andere inzicht gekregen in wat we nog meer uit onze huidige manier van werken kunnen halen. Ik weet nu waar we kansen laten liggen en wat we in het vervolg anders kunnen gaan doen.

Anton Slager
Scrum Master, KLM

Onze organisatie wilde graag Scrum gaan werken en heeft daarom Trivorto ingeschakeld om een training te verzorgen. In 2 middagen heeft Gregor ons de basis van Scrum werken uitgelegd en vooral ook de waarde ervan laten zien. Zelf was ik al bekend met de theorie van Scrum, maar de training was alsnog heel waardevol. Natuurlijk kun je in zo’n korte tijd niet heel erg de diepte in, maar de training gaf ons genoeg houvast om er daarna zelf verder mee aan de slag te gaan. Inmiddels werkt het team waar ik onderdeel van uitmaak ongeveer een jaar volgens de Scrum methode. Deze manier van werken heeft ons enorm veel opgeleverd. We ervaren meer rust in ons werk door de focus die we creëren. Ook de klanten zijn enthousiast over onze aanpak en merken de resultaten. In plaats van dat we werken voor een klant, werken we nu meer met de klant samen. Dit wordt zo gewaardeerd dat we bijna geen acquisitie meer hoeven te doen. Klanten komen zelf naar ons toe. Een echte succescase dus! De training van Trivorto is hiervoor een mooie start geweest.

Anouk Six
Accountmanager IT, InterimWorX

In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over het PI-planning. SAFe was vooral iets van IT en twee dagen praten over planningen leek me onnodig. Maar achteraf was het toch heel waardevol. Dat kwam vooral door de gesprekken die ontstonden tussen de verschillende teams en het management. Ik merk dat de business kant, waar ik zelf onderdeel van ben, nu beter snapt waar de teams tegenaan lopen en waarom dingen soms langer duren. En de teams begrijpen beter wat de doelen zijn en waarvoor we het allemaal doen. Het was fijn dat Trivorto die twee dagen nadrukkelijk aanwezig was. Voor ons is de methodiek nog niet zo eigen en natuurlijk verloopt zo’n event niet direct vlekkeloos. Trivorto gaf ons een duwtje in de juiste richting als we vastliepen, zodat we verder konden. De tweede keer verliep alles al een stuk soepeler.

Benno Jaspers
Director Logistics Support, Ahold Delhaize

Wat we schreven over Verandermanagement 3.0

 • De Lean Coffee Sessie van 28 november was weer een succes!

  Op 28 november was het weer zover. 22 verschillende mensen, vanuit verschillende organisaties kwamen samen tijdens de Lean Coffee Sessie van Trivorto. Dit keer bij Havenbedrijf Rotterdam. Waar de sessie over ging? Dat bepaalden de aanwezigen helemaal zelf, door middel van dot-voting. Zo’n avond verloopt natuurlijk beter met een gevulde maag, dus we begonnen de

  3 december 2019
 • Are your Value Streams defined correctly? How visualization can help.

  In these days, organizations are operating in a complex world, where competition comes from unexpected quarters, customers are less loyal, and organizations find themselves doing things they have never done before. Therefore, it is crucial for organizations to gather feedback as soon as possible and to be able to adapt quickly if needed. To do

  8 oktober 2019