fbpx

Sjoerd Kessels Zelfstandig Professional

expertise
 • Scrum
 • Scaled Agile Framework (SAFe®)
 • LEAN Change Management
opleidingen & certificaten
 • Lean Change Management (Certified Facilitator)
 • Management 3.0
 • Certified LeSS Practitioner
 • SAFe® Program Consultant (SPC) (Certified SAFe Trainer)
 • Professional Scrum Product Owner I
 • Professional Scrum Master I

Sjoerd Kessels heeft een bedrijfskundige achtergrond waar zijn interesse in organisatie development en cultuur tot uiting komt. Na jaren voor een organisatie gewerkt te hebben waar zelforganisatie en cultuur hoog in het vaandel stonden, is Sjoerd zich gaan verdiepen in de principes achter wendbare en adaptieve organisaties. Dat leidde al snel tot het Agile en Lean gedachtegoed, en meer recent Systems Thinking, waarin hij zich de afgelopen 9 jaar heeft bekwaamd. Na, als R&D Director, bij meerdere organisaties een agile manier van werken te hebben geïntroduceerd, was het een natuurlijke volgende stap om als coach en consultant andere organisaties te gaan helpen.

Een kracht van Sjoerd is het duiden van de principes achter de praktijk, waardoor hij klanten in staat stelt om zelf nieuwe passende praktijken te ontwikkelen.

Sjoerd combineert diepgaande kennis met gedegen praktijkervaring, en is in staat te werken op zowel teamniveau, organisatieniveau, als managementniveau. Een kracht van Sjoerd is het duiden van de principes achter de praktijk, waardoor hij klanten in staat stelt om zelf nieuwe passende praktijken te ontwikkelen. Dat blijkt ook uit zijn manier van trainen: Zo combineert hij het verspreiden van kennis op didactisch verantwoorde wijze met talloze praktijkvoorbeelden. Hij geeft zowel trainingen op agile team niveau, als het schalen van agile op organisatieniveau. Met daarnaast change management en management trainingen wordt duidelijk hoe breed zijn ervaring en interessegebied rijkt.

artikelen van Sjoerd

 • De Lean Coffee Sessie van 28 november was weer een succes!

  Op 28 november was het weer zover. 22 verschillende mensen, vanuit verschillende organisaties kwamen samen tijdens de Lean Coffee Sessie van Trivorto. Dit keer bij Havenbedrijf Rotterdam. Waar de sessie over ging? Dat bepaalden de aanwezigen helemaal zelf, door middel van dot-voting. Zo’n avond verloopt natuurlijk beter met een gevulde maag, dus we begonnen de

  3 december 2019
 • Are your Value Streams defined correctly? How visualization can help.

  In these days, organizations are operating in a complex world, where competition comes from unexpected quarters, customers are less loyal, and organizations find themselves doing things they have never done before. Therefore, it is crucial for organizations to gather feedback as soon as possible and to be able to adapt quickly if needed. To do

  8 oktober 2019

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kan deze training alleen maar aanbevelen. Twee enerverende dagen, zonder honderden slides, maar in plaats daarvan focus op waar het werkelijk om gaat en waardevolle discussies daaromheen. Daarnaast is Gregor een bijzonder fijn persoon die je in alle rust door de theorie begeleid.

Martin de Ruiter
Freelance Agile Coach,

Op zoek naar een Agile consultant met lef?