Sjoerd KesselsAgile consultant

Sjoerd - vierkant - 1
expertise
 • Scrum
 • Scaled Agile Framework (SAFe)
 • LEAN Change Management
opleidingen & certificaten
 • Lean Change Management (Certified Facilitator)
 • Management 3.0
 • Certified LeSS Practitioner
 • SAFe Program Consultant (SPC) (Certified SAFe Trainer)
 • Professional Scrum Product Owner I
 • Professional Scrum Master I

Sjoerd Kessels heeft een bedrijfskundige achtergrond waar zijn interesse in organisatie development en cultuur tot uiting komt. Na jaren voor een organisatie gewerkt te hebben waar zelforganisatie en cultuur hoog in het vaandel stonden, is Sjoerd zich gaan verdiepen in de principes achter wendbare en adaptieve organisaties. Dat leidde al snel tot het Agile en Lean gedachtegoed, en meer recent Systems Thinking, waarin hij zich de afgelopen 9 jaar heeft bekwaamd. Na, als R&D Director, bij meerdere organisaties een agile manier van werken te hebben geïntroduceerd, was het een natuurlijke volgende stap om als coach en consultant andere organisaties te gaan helpen.

Een kracht van Sjoerd is het duiden van de principes achter de praktijk, waardoor hij klanten in staat stelt om zelf nieuwe passende praktijken te ontwikkelen.

Sjoerd combineert diepgaande kennis met gedegen praktijkervaring, en is in staat te werken op zowel teamniveau, organisatieniveau, als managementniveau. Een kracht van Sjoerd is het duiden van de principes achter de praktijk, waardoor hij klanten in staat stelt om zelf nieuwe passende praktijken te ontwikkelen. Dat blijkt ook uit zijn manier van trainen: Zo combineert hij het verspreiden van kennis op didactisch verantwoorde wijze met talloze praktijkvoorbeelden. Hij geeft zowel trainingen op agile team niveau, als het schalen van agile op organisatieniveau. Met daarnaast change management en management trainingen wordt duidelijk hoe breed zijn ervaring en interessegebied rijkt.

artikelen van Sjoerd

 • Are your Value Streams defined correctly? How visualization can help.

  In these days, organizations are operating in a complex world, where competition comes from unexpected quarters, customers are less loyal, and organizations find themselves doing things they have never done before. Therefore, it is crucial for organizations to gather feedback as soon as possible and to be able to adapt quickly if needed. To do

  8 oktober 2019
 • Mijn persoonlijke verandertraject

  Het is april 2018. Aangemoedigd door een vriendin ga ik alleen naar een leiderschapsworkshop.  Dit was een hele stap voor mij. Waarom? Iedereen kent ze vast wel: de zelfsaboterende overtuigingen: Wat zullen anderen wel niet denken? Straks zijn daar allemaal mensen die het beter weten Straks sta ik alleen Misschien is het wel zonde van

  16 april 2019

Hoe kunnen we je helpen?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Het team van Trivorto is Agile minded. Dat is terug te zien in hun manier van werken en samenwerken. Trivorto is gericht op mensen en het toevoegen van waarde.

placeholder
Paul te Bokkel
Interim Agile Coach, Albert Heijn

Op zoek naar een Agile consultant met lef?